Nieuws

Regent Seven Seas Cruise: twee miljoen plastic flesjes minder door invoering Vero Water

Deel dit artikel

Regent Seven Seas Cruises heeft bekendgemaakt dat vanaf het voorjaar van 2019 Vero Water, zowel plat als bruisend, geserveerd zal worden aan hun gasten. De overgang van traditioneel gebotteld water naar Vero Still and Sparkling Water zorgt jaarlijks voor de eliminatie van ongeveer twee miljoen plastic flessen op Regent’s schepen, terwijl de smaak van het water die Regent gasten geserveerd krijgen juist wordt verbeterd volgens de rederij.

Vero maakt gebruik van een waterzuiveringssysteem waarbij Nano-filtratie en vijf afzonderlijke lagen filters worden gebruikt om onzuiverheden, chemicaliën en fouten te verminderen, wat zorgt voor een verfrissende en zachte smaak. Het systeem wordt al gebruikt in luxe hotels, resorts en Michelinsterrenrestaurants wereldwijd. Het Vero’s waterzuiveringssysteem en het nieuwe flessenproces aan boord, maakt het mogelijk voor de cruisemaatschappij om zuiver en koud water te serveren aan gasten in een luxueuze Vero-waterfles van glas. Vero Water is een duurzaam alternatief voor de traditionele flessen water, waardoor het eenmalig gebruik van plastic flessen aan boord wordt vermeden en de Co2-uitstoot zal verminderen bij elke fles water die wordt geserveerd.

“Regent is vastbesloten om gasten een ongeëvenaarde ervaring te bieden en dat omvat ook het serveren van het lekkerste water tijdens hun reis,” zegt Jason Montague, President en CEO van Regent Seven Seas Cruises. “Bovendien helpt het waterzuiveringssysteem van Vero Water onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze prachtige natuurlijke hulpbronnen te behouden.” Als onderdeel van het Sail & Sustain milieuprogramma, zal Regent de eerste luxe cruisemaatschappij zijn die zich ontdoet van eenmalig gebruik van plastic flessen. De cruisemaatschappij heeft onlangs al het eenmalig gebruik van plastic rietjes in de ban gedaan.

“We zijn verheugd deel uit te maken van de meest luxueuze gastervaring aan boord van Regent Seven Seas Cruises,” vertelt David Deshe, Founder en President van Vero Water. “Het is een voorrecht om samen te mogen werken met een wereldleider in luxueuze cruises en een organisatie die zich inzet voor milieubewustzijn in de reisindustrie. Door samen te werken, kunnen we voorkomen dat miljoenen eenmalig te gebruiken plastic flessen worden geproduceerd, vervoerd en uiteindelijk het milieu vervuilen.

Vero Water zal het komende jaar in twee fasen worden ingevoerd. Fase één richt zich op het invoeren van het water in alle suites, restaurants, lounges en bars aan boord van Seven Seas Voyager (vanaf 5 april), Seven Seas Explorer (vanaf 8 april), Seven Seas Mariner (vanaf 5 juni) en Seven Seas Navigator (vanaf 18 juni). Tijdens fase twee krijgen de gasten hun eigen herbruikbare Vero-waterfles, deze kan tijdens de cruise worden gebruikt en daarna mee naar huis genomen worden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Emirates bestelt 40 A330-900 en A350-900 toestellen

Volgende bericht

England's Coast: nieuwe online training voor reisagenten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.