CoronavirusNieuws

Reisadvies Canada volledig groen: volledige vaccinatie nodig vanaf twaalf jaar en ouder

Deel dit artikel

Canada kleurt volledig groen nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies heeft gewijzigd. Alle reizigers van twaalf jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd om Canada in te reizen en met ingang van 28 februari 2022 moet men ook volledig zijn gevaccineerd om per vliegtuig of trein Canada uit te reizen.

Buitenlanders die tijdelijk in Canada verblijven en die Canada zijn binnengekomen als niet- of gedeeltelijk gevaccineerd, mogen het land tot 28 februari 2022 verlaten zonder volledig te zijn gevaccineerd. Ze moeten ook het bewijs van een geldig COVID-19 moleculair testresultaat laten zien  op het moment van instappen. Na deze datum moeten ook buitenlanders volledig zijn ingeënt (minimaal 14 dagen voor reisdatum) om aan boord te gaan van een vliegtuig of trein in Canada. Lees het volledige reisadvies voor Canada op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Indonesië: reisadvies geel, quarantaineverplichting gaat vanaf april verdwijnen

Volgende bericht

'U kunt reizen naar Zuid-Afrika'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.