CoronavirusNieuws

Reisadvies Thailand grotendeels geel

Deel dit artikel

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies van Thailand gewijzigd. In enkele provincies blijft de kleurcode rood en/of oranje.

De coronasituatie in een land is niet langer doorslaggevend voor de kleur van het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s wegen weer mee.

Zo blijft de kleurcode voor de provincies Yala, Narathiwat en Pattani in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar tussen Mae Sai en Laos rood. De kleurcode voor de provincie Songkhla in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar is oranje. Dat deze provincies een rood en oranje kleuradvies hebben gekregen, heeft niet meer met de coronasituatie te maken.

Reizigers kunnen met hun CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Thailand inreizen. Thailand erkent dit bewijs. ‘Wij adviseren u uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs ook uit te printen en op papier meenemen in geval uw mobiele telefoon niet werkt’, aldus het ministerie. Bekijk het complete reisadvies voor Thailand op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reisadvies Turkije: vorige week aangescherpt naar zeer-hoogrisicogebied, nu grotendeels 'ouderwets' geel

Volgende bericht

Reisadvies Egypte versoepeld

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.