Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies van Thailand gewijzigd. In enkele provincies blijft de kleurcode rood en/of oranje.

De coronasituatie in een land is niet langer doorslaggevend voor de kleur van het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s wegen weer mee.

Zo blijft de kleurcode voor de provincies Yala, Narathiwat en Pattani in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar tussen Mae Sai en Laos rood. De kleurcode voor de provincie Songkhla in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar is oranje. Dat deze provincies een rood en oranje kleuradvies hebben gekregen, heeft niet meer met de coronasituatie te maken.

Reizigers kunnen met hun CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Thailand inreizen. Thailand erkent dit bewijs. ‘Wij adviseren u uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs ook uit te printen en op papier meenemen in geval uw mobiele telefoon niet werkt’, aldus het ministerie. Bekijk het complete reisadvies voor Thailand op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.