CoronavirusNieuws

Reisadvies Turkije: vorige week aangescherpt naar zeer-hoogrisicogebied, nu grotendeels ‘ouderwets’ geel

Deel dit artikel

Waar het ministerie van Buitenlandse Zaken vorige week nog het reisadvies voor Turkije wijzigde van hoogrisicogebied naar zeer-hoogrisicogebied, heeft datzelfde ministerie vanochtend het reisadvies voor Turkije grotendeels gewijzigd naar het ‘ouderwetse’ gele reisadvies.

Daarmee komt er een eind aan het oranje reisadvies waar twee jaar lang tegenaan werd gekeken. Volgens reisprofessionals was het al maanden mogelijk om naar Turkije te reizen, maar het oranje reisadvies hield veel vakantiegangers tegen.

Wie naar Turkije reist kan de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) gebruiken, maar het ministerie adviseert om de QR-code ook uit te printen.

Aan de grens met Turkije kunnen steekproefsgewijs PCR-testen bij aankomst worden afgenomen door het Ministerie van Gezondheid. ‘Daarna kunt u doorreizen. Als de uitslag positief is, wordt er contact met u opgenomen en dan moet u 7 dagen in quarantaine op de plaats van bestemming. Dit geldt ook als u in nauw contact bent geweest met iemand die positief wordt getest. Na 5 dagen kunt u opnieuw een test doen. Als u geen coronaklachten meer heeft, kunt u zonder PCR-test de quarantaine na 7 dagen beëindigen.’

Kijk op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het reisadvies voor Turkije.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Groen reisadvies voor Verenigde Staten

Volgende bericht

Reisadvies Thailand grotendeels geel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.