CoronavirusNieuws

Reisadvies: virologisch of puur politiek?

Het is bekend dat we weer mogen reizen. Sinds 15 juni werd het Nederlandse reisadvies voor zo’n twaalf landen versoepeld en daar komen er steeds meer bij. Behalve Turkije en intercontinentale bestemmingen. Vooral het ‘oranje’ reisadvies van Turkije schopt tegen het zere been van reisverkopend Nederland. TravelPro zocht contact met het ministerie met het verzoek om dit eens uit te leggen.

Hoe kan het dat het reisadvies voor het ene hele land – dat de coronamaatregelen goed voor elkaar heeft en Nederlandse vakantiegangers graag verwelkomd – op ‘oranje’ blijft staan, terwijl het reisadvies in andere ‘gele’ landen per regio wordt aangescherpt mocht dat nodig zijn? Ter verduidelijking: Turkije versus Portugal of Spanje. Waarom wordt het reisadvies voor bijvoorbeeld de kustlijn van Turkije niet versoepeld? Welke virologische redenen zijn er? Of draait het puur om politieke verstandhoudingen?

Lees meer in de volledig vernieuwde en digitale Travelpro.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Bedankt!

Volgende bericht

ANVR/GfK: Twee derde van de voucher-bezitters wil dit jaar nog op reis

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."