Tijdens de Sawadee Actieweek van 27 september tot en met 3 oktober konden reizigers hun droomreis boeken met een mooie korting. Onderdeel van de actie was ook een donatie van €25 per boeking aan onze partner Wakibi. Eerder dit jaar kon Sawadee door een vergelijkbare actie al € 11.150 aan Wakibi schenken.

“Heel veel dank voor de twee reizigers-acties die Sawadee in het afgelopen jaar heeft gehouden voor Wakibi. De acties hebben zo’n mooi bedrag bijgedragen aan het werk van Wakibi, € 11.500,- in maart en € 4.975,- in oktober. Geweldig!”, aldus Wakibi bestuurslid Sylvia Siertsema.

Wakibi is een Nederlandse stichting die leningen verstrekt aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Een succesvolle ondernemer in een ontwikkelingsland heeft een positieve invloed op de lokale gemeenschap, creëert banen en geeft zijn of haar kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan.

“Sawadee steunt Wakibi omdat we het een sterke gedachte vinden dat mensen geholpen worden in hun eigen omgeving en de kans krijgen om zelfvoorzienend en onafhankelijk te zijn. In 2019 en 2021 konden wij namens onze reizigers al twee maal € 20.000 schenken aan deze bijzondere organisatie. De sociale impact van deze €40.000 is inmiddels meer dan verdubbeld naar € 83.900 en met het bedrag zijn er al 473 projecten gesteund”, zo laat Sawadee weten.