Dossier OadNieuws

Schade Oad € 100 miljoen plus: schade SGR € 13 miljoen

Deel dit artikel

TravelPro heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat de totale schade ontstaan door het faillissement van Oad meer is dan € 100 miljoen. Naast de schade die ontstaan is bij SGR, KLM en touroperators in Nederland is er ook grote schade in het buitenland, ondermeer bij hotels en agenten.

Diverse bronnen melden de redactie dat de €  100 miljoen zeker gehaald zal worden. De nettoschade van SGR zal ongeveer € 13 miljoen zijn. Zoals SGR al eerder meldde is de schade ongeveer € 20 miljoen. De redactie van TravelPro heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Oad een bankgarantie van € 7 miljoen heeft afgegeven aan SGR (red.), zodat een netto schade overblijft van € 13 miljoen. De schade, berekent over zo’n 30.000 boekingen, is de grootste sinds SGR 30 jaar geleden werd opgericht. Reuver: ‘‘Wij hadden een gigantische bankgarantie op Oad en die mag ik inderdaad van de schade afhalen. Of de bankgarantie van Oad rond de € 7 miljoen lag kan ik niet zeggen, want over individuele partijen mag ik mij niet uitlaten.


Deel dit artikel
Vorige bericht

ArkeFly daagt Schiphol voor rechter

Volgende bericht

Barbacan exclusief te boeken via TUI

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.