De aankomst van Sinterklaas met zijn eigen privéjet ‘De Goedheiligman 1’ heeft voor zowel gefronste wenkbrauwen als laaiend enthousiasme gezorgd op social media. “Geen vliegschaamte”, “Sinterklaas doet niet mee met de stikstofhoax. Die gaat gewoon met stoomboot EN vliegtuig”, “middelvinger naar alle klimaatpaupers!” en “jammer dat Sinterklaas niet met de trein komt”.

De uitzending stond bol van de actualiteit waar de reissector mee te maken heeft. Van geen plek meer op Schiphol en uitwijken naar Duitsland tot problemen bij de bagageband. “We kunnen helemaal niet landen! Het is veel te druk, we kunnen niet landen in Nederland. We moeten uitwijken naar Nederland. Het is véél te druk. Er kan geen vliegtuig mee bij”, aldus één van de pieten tegen Sinterklaas, waarop in eerste instantie wordt besloten uit te wijken naar Duitsland.

Lees verder onder de foto.

Chris Klunder vraagt TUI Nederland: “Willen jullie volgende keer ook die Sinterklaas-transfer voor mij regelen? Wij doen er altijd uren over van vliegtuig naar accommodatie, kan blijkbaar toch sneller.” ProRail reageerde op de uitzending met: “Hoera! Sinterklaas is weer in ‘t land. Je zou denken: niets aan de hand. Maar één ding vinden we niet zo fijn. Sinterklaas komt met het vliegtuig, niet met de trein.”

Lees verder onder de foto.

“Ik hoop maar dat de cadeautjes niet via de bagage-afhandeling van Schiphol moeten…”, aldus Elger van der Wel. “Wat een sneer naar Schiphol”, twittert een ander. Klimaatactivist Freek Bersch is niet blij met de uitzending: “Dankjewel NPO voor het leren aan onze kinderen dat vliegen en het klimaat naar de gallemiezen helpen heel normaal is.”

“Er gaat woke gezeik komen uit een bepaalde hoek over dat (privé) vliegtuig van Sinterklaas hoor !! Let maar op. Kwestie van enkele dagen”, aldus Joep Mens. “Sinterklaas doet niet mee met de stikstofhoax. Die gaat gewoon met stoomboot EN vliegtuig”, aldus Tommy Wagelaar.

Lees verder onder de foto.

“We hebben al eerder gezien dat het even duurt om te beseffen dat dingen echt niet kunnen! Ook voor Sinterklaas geldt, neem de trein uit Spanje. Daar passen alle cadeautjes ook prima in”, aldus Extinction Rebellion Nederland.

“@Rijksoverheid @NPO3 Sinterklaas komt met het VLIEGTUIG?!SERIOUSLY!? Met overheidsgeld wordt vliegen ‘gepromoot’? Ook nog ‘s terwijl er bij #COP27 druk wordt onderhandeld om het klimaat leefbaar te houden… Schiet mij maar lek!”