CoronavirusNieuws

Speciale KLM-vlucht voor de start van de Olympische Winterspelen

Deel dit artikel

Zo’n 90 sporters, begeleiders en staf van TeamNL vliegen woensdag 26 januari met een speciale KLM-vlucht van Amsterdam naar Beijing voor de start van de Olympische Winterspelen van 2022. Een week later, op woensdag 2 februari reizen de overige sporters van TeamNL met KLM naar China. Voor het vertrek van de Nederlandse sporters hebben NOC*NSF en KLM samen procedures ingericht om de kans op Covid-besmettingen voor, tijdens en na de reis onder sporters zo klein mogelijk te maken.

Net als op alle andere KLM-vluchten neemt KLM belangrijke veiligheidsmaatregelen aan boord, waardoor het risico op besmetting in het vliegtuig klein is. Zo wordt de lucht aan boord van alle KLM-vluchten voortdurend ververst door middel van HEPA-filters, die in staat zijn om virussen uit de lucht te nemen. De toestellen worden extra gereinigd met speciale virusdodende schoonmaakmiddelen. Aan boord krijgen passagiers een vaste zitplaats, waar zij gedurende de vlucht ook zoveel mogelijk moeten blijven zitten. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Aanvullend wordt de service en ander contact tussen crew en passagiers door KLM beperkt voor de veiligheid van passagiers en crew.

Testverplichting
Op deze speciale olympische vluchten naar China geldt bovendien een uitgebreide testverplichting, conform de richtlijn van de Chinese overheid. Dat geldt zowel voor leden van TeamNL, andere passagiers als voor KLM-crew. KLM-personeel dat werkzaam zal zijn op deze vlucht, is daarnaast volledig gevaccineerd zoals lokale autoriteiten en de gezondheidssituatie vereisen.

Aanvullende maatregelen
Naast de standaard maatregelen van KLM die ervoor zorgen dat vliegen veilig en verantwoord kan, heeft NOC*NSF met KLM afgesproken aanvullende stappen te zetten. KLM en NOC*NSF hebben hierover in de afgelopen maanden intensief overleg gevoerd met ondersteuning van artsen van beide organisaties. Op verzoek van NOC*NSF komen alle sporters in een apart compartiment van het vliegtuig te zitten. Andere passagiers wordt verzocht zich niet in dit compartiment van het vliegtuig te begeven en hierop wordt aan boord ook toegezien. Op deze manier kunnen de sporters de bubbel die vooraf aan de Spelen is gestart, zoveel mogelijk in stand houden. In dit compartiment is ook een vaste groep cabin attendants van KLM aanwezig. Sporters kunnen daarnaast gebruikmaken van een apart toilet aan boord van het toestel dat alleen voor hen toegankelijk is.

Boardingsproces
Ook voor check-in en boarding zijn werkwijzen overeengekomen om de bubbel voor sporters zoveel mogelijk in stand te houden. Zo zullen leden van TeamNL in kleine groepen het boardingsproces doorlopen, is er een speciale wachtruimte voor hen en beperken zij contacten op de luchthaven van Schiphol. Leden van TeamNL zullen verder als laatste in het toestel instappen. Ook dit proces vindt plaats in groepjes en onder aanvullende begeleiding van KLM. Voorafgaand aan de check-in en het boardingsproces, richt NOC*NSF een aanvullende testronde in voor TeamNL. Op diverse locaties waaronder op Schiphol zullen alle sporters, begeleiders en staf op de dag van vertrek voor een laatste keer worden getest, waarna zij met speciaal vervoer naar de check-in op de luchthaven komen. Ook KLM-personeel wordt getest voorafgaand aan de vlucht. NOC*NSF en KLM benadrukken dat 100% garantie over besmettingen vooraf, tijdens of na de speciale vluchten, niet te geven zijn. NOC*NSF en KLM hebben bovenstaande afspraken in goed overleg genomen en zijn ervan overtuigd dat deze werkwijzen bijdragen aan een zo veilig mogelijke voorbereiding en reis. De sporters kunnen zich zo vol vertrouwen richten op hun sportieve prestaties in Beijing.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

(Video) Disneyland Paris onthult de feestelijke details van de 30e verjaardag

Volgende bericht

Sunny Cars hervat Smile Society: "Kans om topverkopers in het zonnetje te zetten"

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.