Nieuws

Sphinx International Airport geopend

Deel dit artikel

Sphinx International Airport heeft afgelopen weekend haar deuren geopend. EgyptAir voerde vrijdag jl. haar eerste binnenlandse vlucht uit op de nieuwe luchthaven ten westen van Caïro. Vooralsnog staan voor EgyptAir ongeveer vijftien vluchten per week op de planning naar Luxor, Aswan, Sharm El-Sheikh, Hurghada en vice versa.

“Vluchten zijn volgeboekt, met name de vluchten naar Luxor en Aswan vanwege het prachtige weer in de winter”, zo liet een official op de luchthaven weten aan Egypte Today. Sphinx International Airport biedt goedkope vliegtickets in vergelijking met de internationale luchthaven van Caïro. De nieuwe luchthaven ligt in de buurt van Giza, Al Haram, Faiyum en Beni Suef en moet ervoor zorgen dat airlines voor de nieuwe luchthaven kiezen in plaats van Caïro International Airport. Aangezien de luchthaven ook in de buurt ligt van toeristische attracties als de piramides van Gizeh en het in aanbouw zijnde Grand Egyptian Museum, wordt er verwacht dat de luchthaven een grote aantrekkingskracht heeft op reizigers die eendaagse reisjes richting de toeristische attracties willen maken.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Grote baas Air France-KLM bezoekt KLM'ers

Volgende bericht

Princess Cruises viert mijlpaal 50 jaar cruisen in Alaska

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.