Nieuws

Sri Lanka zet in op 28% meer Nederlandse toeristen

Deel dit artikel

Gisteren hield Sri Lanka voor het eerst een roadshow in Nederland en dat terwijl ons land een geschiedenis heeft met die parel in de Indische Oceaan en waarvan de overblijfselen nog steeds op het eiland zichtbaar zijn. Een aantal kerken, huizen, forten en gebouwen liggen verspreid over Sri Lanka en tonen de unieke architectuur van de vroege Nederlandse Kolonisten uit de zeventiende eeuw, de VOC.

In 2015 heeft Sri Lanka 32.742 Nederlanders mogen begroeten. Ten opzichte van de 24.196 in 2014 betekent dit een groei van 35,3%. Het komende jaar is sterk van start gegaan. In de maanden janauri en februari is 53,6% meer geboekt dan in dezelfde periode in 2015. Samen met een grote groep lokale toeristische ondernemingen heeft Sri Lanka zich afgelopen Vakantiebeurs gepresenteerd als een ware droombestemming. Het streven is om dit jaar 42.000 Nederlandse toeristen op Sri Lanka te mogen ontvangen en daarmee een groei van ruim 28% te realiseren.

Met een geschiedenis die tot ruim 3000 jaar terug gaat, heeft Sri Lanka een rijk erfgoed aan oude ruïnes, paleizen, tempels, kloosters en theaters die bezoekers herinneren aan het glorieuze verleden. Maar ook het heden is van groot belang voor het eiland. Sri Lanka legt de focus op acht toeristische producten: Pristine, Scenis, Wild, Thrill, Bliss, Festivals, Heritage en Essence. Wat Sri Lanka hier precies mee bedoelt, lees je in TravelPro 12 (van 23 maart).


Deel dit artikel
Vorige bericht

Van zero naar hero

Volgende bericht

Extra pier en terminal op Schiphol

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."