Meerdere stakingen gaan de dagen rondom en na Pasen mogelijk honderden reizigers treffen. Zo worden Ryanair-passagiers die vliegen vanaf Eindhoven wellicht de dupe, piloten van Air France gaan staken en bij het Franse spoorwegbedrijf SNCF staat een grote staking op de planning.

De Ryanair-vluchten van Eindhoven Airport worden mogelijk vertraagd doordat Portugees personeel van Ryanair in staking gaat, omdat zij willen dat de airline de Portugese arbeidswet respecteert. De stakingen staan vooralsnog gepland op 29 maart, 1 en 4 april, dat laat de Portugese vakbond SNPVAC weten.

De piloten van Air France staan op het punt om op 3 en 7 april te gaan staken, zo melden Franse vakbonden. Met de stakingen willen de piloten ervoor zorgen dat alle medewerkers van Air France een beter salaris krijgen. Er wordt ingezet op een loonsverhoging van 6%.

Wie met de trein door Frankrijk reist, moet zelfs de komende weken continu rekening houden met stakingen. De vakbonden hebben stakingen over 36 verschillende dagen aangekondigd tegen de plannen van de regering om het nationaal spoorwegbedrijf SNCF te hervormen. Met ingang van 3 april zou er elke vijf dagen 48 uur worden gestaakt. Welke gevolgen deze stakingen hebben voor het internationaal treinverkeer (vanuit en naar Nederland) is onduidelijk.

Wie tussen 7 en 9 april naar of via Marseille vliegt moet ook rekening houden met vertragingen. Eurocontrol heeft gemeld dat luchtverkeersleiders zullen staken van zaterdag 7 april 4.00 uur tot maandag 9 april 4.00 uur.

Volgens nieuwsportaal 24 Horas.cl heeft de crew van Lan Express Airlines een staking aangekondigd op 28 en 29 maart. De werknemers van de Latham-groep protesteren tegen wat zij de ‘anti-unie en oneerlijke praktijken’ van het bedrijf noemen, nadat 70 werknemers tijdens collectieve onderhandelingen werden ontslagen. De vakbond eist veranderingen in de werkdagen, nadat uit een studie door de Universiteit van Santiago op meer dan 250 werknemers bleek dat deze aan slaaptekort leden.