Nieuws

Steeds meer reizigers kiezen voor het vliegtuig

Deel dit artikel

Ruim 4,1 miljard passagiers kozen in 2017 voor het vliegtuig, dat is een stijging van 7,3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat heeft brancheorganisatie IATA vandaag bekendgemaakt.

IATA laat weten dat de luchtvaartsector profiteerde van het herstel van de wereldeconomie, maar ook dat goedkopere tickets ervoor zorgen dat meer en meer mensen een vlucht boekten. Maar ook het aanbod van de airlines is een stuk groter geworden dan in de jaren daarvoor. In 2017 is een recordaantal steden aan het routenetwerk van luchtvaartmaatschappijen toegevoegd, in totaal zo’n 55.000 routes. Dat is het dubbele van het aantal routes in 1995.

Volgens IATA stapt ‘de gemiddelde reiziger’ eens in de 22 maanden aan boord van een vliegtuig. In 2000 was dit gemiddeld een keer in de 43 maanden.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Arrogantie van de onmacht

Volgende bericht

Eurowings in juli non-stop van Düsseldorf naar Las Vegas

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."