BlogsNieuwsTom van Apeldoorn

Ter Haar vs. RABO

Deel dit artikel

Of het de wedstrijd tussen Badr H. en Rico is of de eerste Grand Prix in jaren op Zandvoort. Op sommige dingen wacht je lang, maar ooit komen ze. Eindelijk is het zover, straks om 13.30 uur begint dan toch echt de inhoudelijke rechtszaak tussen de oud OAD-eigenaren en de Rabobank.

Ik kijk er naar uit, want na jaren getouwtrek en afserveren op juridische bijverschijnselen gaat het nu echt gebeuren. Even wat zaken op een rijtje, want het is tenslotte ook al weer even geleden, maar interessant wordt het zeker! De Rabobank ligt namelijk op drie belangrijke zaken onder vuur.

Het krediet is opgezegd gedurende de verlenging van de contractperiode. Een verlenging waar de familie Ter Haar ook nog eens €25.000 voor betaald heeft, dat is volgens de eisers onrechtmatig. Persoonlijk vind ik het op zijn zachts gezegd erg vreemd.

De beroemde brief van onze huidige minister van Defensie Ank Bijleveld waarin zij schrijft dat de top van de Rabobank (Dhr. Jan Van Nieuwenhuizen, nu lid van de Raad van Bestuur) haar (zij was op dat moment Commissaris van de Koning) beloofd heeft OAD voldoende tijd te geven om de oplossing die in de maak was ook uit te voeren. Toch werd het krediet aan OAD opgezegd, dat staat volgens eisers haaks op de zorgplicht die banken in Nederland hebben.

Er is ook nogal wat discussie over de berekening die geleid heeft tot de krediet opzegging. Volgens de eisers een rommeltje met dubbeltellingen. Bovendien werden de kosten van de reorganisatie meegeteld, maar de kosten (die duidelijk minder waren ten gevolgen van de reorganisatie) werden geteld alsof er geen reorganisatie had plaatsgevonden.

Het wordt een spannende middag, geen juridische haarkloverij, maar vragen op antwoorden. Ik kijk er naar uit!

Op ons Twitter-account zullen wij live verslag doen van de zitting.

Tom van Apeldoorn
tom@travelpro.nl


Deel dit artikel
Vorige bericht

KLM: geen gratis ruimbagage op verre vluchten

Volgende bericht

LIVE: OAD-familie eist € 67 miljoen van de Rabobank

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.