De raad van bestuur van Thalys heeft Bertrand Gosselin benoemd tot CEO. Momenteel is hij directeur binnen SNCF Mobilités van de RER C hogesnelheidsmetrolijn en van de regio Paris Rive Gauche. Hij volgt Agnès Ogier op, die de functie van algemeen directeur Communication et Image Groupe binnen de SNCF-groep zal vervullen. De SNCF-groep is aandeelhouder van Thalys.

Bertrand Gosselin
Bertrand Gosselin

“Sinds 1996 is Thalys gedreven door drie kernwaarden waarmee ze de wereld van morgen vormgeeft: interculturele samenwerking, vrij verkeer en behoefte aan duurzame ontwikkeling. Ik ben trots dat het nu mijn beurt is om ze te verdedigen. Thalys staat aan de vooravond van enkele belangrijke realisaties: nieuwe bestemmingen, een volledige vernieuwing van de treinstellen en een groeiplan op alle routes. Op die manier blijven we verder bouwen aan onze rode treinen en voldoen we aan verwachtingen van de reizigers van morgen”, zegt Bertrand Gosselin (CEO van Thalys).

2018 recordjaar voor Thalys
“Ik wil Agnès Ogier, die de afgelopen vier jaar het bedrijf leidde, en alle Thalys-teams bedanken voor het geleverde werk en de uitstekende resultaten. De omvorming van Thalys tot een spoorwegmaatschappij was een uitdaging die met vlag en wimpel geslaagd is. Het netwerk is uitgebreid, de groei werd op alle routes gerealiseerd, het aanbod werd volledig vernieuwd en de treinen met nieuw design zijn binnenkort klaar om de werkplaatsen te verlaten. 2018 is een recordjaar: het verkeer nam toe met meer dan 5% over het hele netwerk. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst. Er staan Bertrand Gosselin heel wat interessante uitdagingen te wachten. Ik heet hem van harte welkom in de wereld van de Europese hogesnelheidstreinen!” Rachel Picard, algemeen directeur van SNCF Travel.

Gosselin met open armen ontvangen
Sophie Dutordoir, voorzitter van de raad van bestuur van Thalys, is verheugd met de komst van de nieuwe CEO. “We zijn blij Bertrand Gosselin te mogen verwelkomen om de ambities van Thalys, het boegbeeld van het Europese spoorvervoer, verder waar te maken. Zijn ervaring op het gebied van kwaliteitsvraagstukken in het openbaar vervoer zal zeer waardevol zijn voor Thalys, dat is namelijk een essentieel onderdeel van een duurzame, milieuvriendelijke en waardevolle Europese mobiliteit. Namens de raad van bestuur wil ik Agnès Ogier en haar teams bedanken en feliciteren voor de manier waarop ze van Thalys het bedrijf hebben gemaakt dat het vandaag is.”

2019: nieuwe diensten en vernieuwing treinstellen
Bij Thalys staan er de komende periode enkele grote projecten op het programma, met name de lancering van de nieuwe bestemmingen Marne-la-Vallée (Disneyland® Paris) en Roissy-Charles de Gaulle en de vernieuwing van de treinstellen met een nieuw design (RubY)