Cruise Lines International Association (CLIA) heeft aangekondigd dat Thomas Boardley de organisatie per 1 oktober versterkt als Secretaris-Generaal van CLIA Europa. In zijn nieuwe rol zal hij een sleutelrol spelen bij de strategische implementatie van CLIA-programma’s in heel Europa.

Boardley is een ervaren professional in de wereldwijde scheepvaart- en havenindustrie. Het meest recentelijk bekleedde hij de functie van Executive Vice President, Corporate & External Affairs bij Lloyd’s Register. Hier was hij verantwoordelijk voor het besturen van de invloed van Lloyd’s Register op de markt van al zijn bedrijfsactiviteiten, waaronder zee- en offshore-activiteiten, energie, inspectiediensten en managementsystemen, plus de ontwikkeling van een nieuwe functie externe zaken.

Boardley startte zijn carrière in 1978 en was 26 jaar werkzaam bij OCL, P & OCL, P & O Containers en P & O Nedlloyd en P & O Ports. Hij trad in 1996 toe tot het bestuur van P & O Containers, was verantwoordelijk voor de fusie van P & O en Nedlloyd bij ANZ van 1996 tot 2002, toen hij werd benoemd tot Chief Commercial & Development Officer voor P & O Ports, waar hij de acquisitie leidde van vier bedrijven. Boardley was CEO Europe van NYK Line tussen 2005 en 2007 en vervolgens UK MD bij CMA-CGM voordat hij in 2009 bij Lloyds Register kwam.

“De uitgebreide branche-ervaring van Tom maakt hem een ​​welkome aanvulling op ons leiderschapsteam”, aldus Cindy D’Aoust, president en CEO van CLIA. “Dit zijn dynamische tijden voor de Europese cruisemarkt en ik kijk ernaar uit om met Tom te werken om het succes van de cruisemarkt in heel Europa ook in de toekomst te continueren.”

Pro-bono werkzaamheden van Boardley omvatten onder meer het voorzitterschap bij de Board of Trustees of the Mission to Seafarers, een liefdadigheidsinstelling voor het welzijn van zeevarenden, en hij was gasthoogleraar aan de Strathclyde University. Verder is hij bestuurslid bij de World Ocean Council, de UCL Institute for Sustainable Resources International Advisory Board en de International Shipping Week Advisory Board. Hij was de president van de Britse Chamber of Shipping van 2015 tot 2016.