Ook in België laat Thomas Cook weten het te betreuren dat de Thomas Cook Group Plc geen oplossing heeft gevonden en bijgevolg de boeken heeft neergelegd. De Belgische organisatie bekijkt op dit moment welke mogelijke opties er zijn om de impact van het faillissement van de Thomas Cook Group Plc te beperken voor haar klanten en haar medewerkers.

Het Belgische vakblad Travel Magazine meldt dat de directie in België aan het eind van de ochtend bekend heeft gemaakt dat Thomas Cook België voorlopig operationeel blijft en dat alle dossiers worden afgehandeld. Net als in Nederland is het ook in België niet meer mogelijk om nieuwe boekingen te maken. Vanmiddag staat er in België een nieuwe ondernemingsraad gepland waar de minister van Werk, Economie en Consumentenzaken bij aanwezig is.

We begrijpen dat dit heel wat vragen oproept bij onze klanten en stellen alles in het werk om dit zo goed mogelijk op te vangen. Vakantiegangers die hun Thomas Cook of Neckermann pakketvakantie geboekt hebben, zijn ook in België beschermd door het garantiefonds. Zoals altijd kunnen de klanten bij ons terecht in onze kantoren, op het contact center of via chat wanneer zij vragen hebben.

Thomas Cook België maakt met de merken Thomas Cook en Neckermann net als Thomas Cook Nederland deel uit van de continentaal-Europese organisatie met als belangrijkste markt Thomas Cook Duitsland. In België werken 600 mensen bij Thomas Cook en gaan jaarlijks 700,000 klanten met Thomas Cook en Neckermann op vakantie. We doen er alles aan om onze medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden in deze moeilijke tijden en staan in contact met de sociale partners.

Thomas Cook België is al 40 jaar actief in België; steeds rendabel met een gestage groei sinds 2016 in pakketvakanties. Dit dankzij een winstgevend retail netwerk gecombineerd met een sterke online verkoop (meer dan 30% van de verkoop).