Thomas Cook heeft op 23 juli haar allernieuwste Casa Cook hotel geopend. Het hotel ligt in Cala Gracio, een afgelegen baai net buiten San Antonio, en zal in twee etappes openen. Afgelopen maand vond de ‘soft launch’ plaats, waarbij 80 kamers en een aantal faciliteiten zijn geopend. Volgend jaar komen daar nog eens 60 kamers, 50 suites, een extra restaurant, bar en een 50 meter zwembad bij.

De ‘soft launch’ omvat naast de 80 kamers en het zwembad, twee penthouse suites met grote terrassen en zes zwembadkamers. De spa, nu nog gevestigd in één van de penthouses met een prachtig uitzicht over de baai, biedt een scala aan behandelingen met volledig natuurlijke producten en een openlucht yoga shala, waar gasten drie maal per dag gratis aan mogen deelnemen. Er is een kleine fitnessruimte in de spa voor gasten die deze zomer in het hotel verblijven – in de tweede fase van het project wordt een grotere fitnessruimte gerealiseerd.

Minimalisme met een vleugje mediterraan
Casa Cook Ibiza mengt minimalisme met een mediterrane leefstijl, de kamers weerspiegelen de lokale omgeving en combineren de binnen- en buitenruimtes met grote ramen en balkons of terrassen. De inrichting is gemaakt van verfijnde natuurlijke materialen, zoals rotan, gebeitst eikenhout, hergebruikt hout en beton, wat verzacht wordt door palmen en andere lokale flora.

Bohemian lifestyle
Dit is het vierde hotel van Thomas Cook dat geopend is onder het bohemian lifestyle-hotelmerk. Het eerste hotel van de collectie werd in 2016 geopend op Rhodos, gevolgd door Kos afgelopen zomer. Casa Cook opende onlangs haar allereerste familiehotel in Chania, Kreta en opent later dit jaar een tweede Casa Cook family in El Gouna, Egypte. In deze hotels is een unieke KidsClub toegevoegd om de kleintjes te vermaken en te onderwijzen op een speelse manier.

Het Casa Cook concept werd drie jaar geleden geïntroduceerd met als doel een nieuwe generatie vakantiegangers voor Thomas Cook aan te trekken. Sinds de eerste opening in mei 2016 is 75% van de klanten die in de Casa Cook hotels verblijven nieuw bij Thomas Cook.