Thomas Cook heeft vandaag aangekondigd dat het van plan is 21 winkels te sluiten in het Verenigd Koninkrijk. Voor 320 medewerkers betekent dat dat hun baan op de tocht staat. In een persverklaring schrijft de touroperator dat het de beslissing heeft genomen om het veranderende klantgedrag aan te pakken.

“Steeds meer vakantiegangers boeken online, in 2018 goed voor 64% van alle Thomas Cook-boekingen in het Verenigd Koninkrijk. Online groeide het snelst van alle verkoopkanalen en steeg in 2018 met 30%”, aldus de touroeprator. Met de sluiting van 21 winkels brengt Thomas Cook in het Verenigd Koninkrijk het aantal winkels terug tot 566 winkels. Een consultatieproces met het getroffen personeel en hun vakbondsafgevaardigden is begonnen.

Thomas Cook zegt in het persbericht over de sluiting van de winkels dat het haar digitale mogelijkheden in de afgelopen tijd heeft ontwikkeld tot de meest vertrouwde op de markt. “De klanttevredenheid over de Britse website, gemeten aan de hand van de netto promotorscore, steeg met 5 punten in 2018. Daarnaast gebruiken twee op de vijf Thomas Cook-vakantiegangers die vanuit het Verenigd Koninkrijk vertrekken de app van het bedrijf om hun vakantie te beheren.”

“De aankondiging van vandaag is een weerspiegeling van de uitdagingen voor winkelstraten, aangezien steeds meer klanten online boeken. Deze maatregelen zullen ons helpen effectiever te zijn, zodat we ons onophoudelijk kunnen richten op die gebieden die ons de grootste kans bieden om een ​​verschil te maken voor klanten in ons vakantieaanbod”, aldus Will Waggott (Chef Touroperating). “We werken eraan om Thomas Cook toekomstbestendig te maken, waarbij we ons rigoureus focussen op kosten aangezien we ons in een concurrerend speelveld bevinden. Daarnaast doen we er alles aan om klanten ervan te overtuigen om hun vakantie te boeken bij Thomas Cook, het sterkste merk in reizen.”

De volgende winkels van Thomas Cook in het Verenigd Koninkrijk sluiten hun deuren:

Gosforth, Newcastle Upon Tyne
West Bromwich Sandwell Centre, West Midlands
Llandudno, North Wales
Sunderland Sainsburys, Tyne & Wear
North Shields, Tyne & Wear
Peterlee, County Durham
Accrington, Lancashire
Market Harborough 23 St Marys Place, Leicestershire
Bury Haymarket, Lancashire
Stratford-upon-Avon, Warwickshire
Aberdeen Langstane, Aberdeen
Chesham, Buckinghamshire
Launceston, Cornwall
Stevenage, Hertfordshire
Shipley, West Yorkshire
Cumbernauld, North Lanarkshire
Guildford, Surrey
Glenrothes 52 Unicorn Way, Fife
Colchester High St, Essex
Kingston upon Thames, Surrey
Kirkintilloch Cowgate, Glasgow