Een meerderheid van het Air France-personeel stemt tegen het salarisvoorstel en hierdoor voelt Jean-Marc Janaillac (topman Air France-KLM) zich genoodzaakt om op te stappen. De Fransman verbond zijn lot namelijk aan de stemming van het personeel over een loonvoorstel van de luchtvaartmaatschappij. Hij legt aanstaande woensdag zijn functie neer.

Ruim 55% van het personeel stemde tegen het loonvoorstel. Janaillac hoopt dat zijn vertrek bijdraagt aan het doorbreken van de neerwaartse spiraal waarin de luchtvaartgroep zich bevindt, zoals de vele stakingen. De kosten van die stakingen zijn al opgelopen tot meer dan 300 miljoen euro. De directie van de luchtvaartmaatschappij stelt een loonsverhoging van 7 procent over een periode van vier jaar voor. Het personeel wil dit jaar een verhoging van 5,1 procent. Volgens Janaillac kan Air France die verhoging niet opbrengen en is de toekomst van het het bedrijf mogelijk in gevaar.

KLM President-directeur Pieter Elbers:”Ik vind het zeer teleurstellend dat de meerderheid van onze Air France collega’s tegen het salarisvoorstel van haar directie heeft gestemd met ook de bijzonder spijtige persoonlijke consequentie voor Jean-Marc Janaillac. Hiermee komt er op dit moment geen gewenst einde aan de huidige moeilijke situatie binnen Air France.”