Vanwege de drukte op het callcenter op dit moment roept Transavia haar passagiers die nu in Italië en Israël zijn op om hun retourvlucht zelf te boeken voor de komende dagen. “We vliegen nog tot en met 17 maart op Italië en tot en met 16 maart op Israël, zodat passagiers die daar nu zijn de mogelijkheid krijgen om terug te keren”, zo laat een woordvoerder weten aan TravelPro.

Vanwege de vergaande maatregelen die de Italiaanse overheid deze week voor heel Italië heeft afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft Transavia besloten om alle vluchten naar Italië tussen 18 maart en 22 april 2020 te annuleren. Het gaat daarbij om de bestemmingen Bari, Brindisi, Bologna, Catania, Napels, Olbia, Palermo, Perugia, Pisa, Rome en Verona. Eerder al werden de vluchten naar Bologna en Verona in Noord-Italië geannuleerd tot eind maart.

Ook de vluchten die tussen 17 maart en 2 april stonden gepland voor de bestemmingen Tel Aviv en Eilat in Israël, worden geannuleerd. De restricties die de Israëlische overheid heeft opgelegd aan reizigers zijn de reden voor deze beslissing. “De komende week voeren we nog een aantal vluchten naar verschillende bestemmingen in Italië en Israël uit, omdat Transavia zo de reizigers die nog in deze landen verblijven, de mogelijkheid geeft om (eerder) terug te keren naar Nederland.”

Transavia laat weten dat de passagiers zijn geïnformeerd over deze annuleringen en krijgen de kosten van hun ticket terug. “Er zijn nog tot begin volgende week vluchten. We adviseren mensen die terug willen om zelf een ticket te boeken voor één van deze vluchten. Natuurlijk krijgen zij de kosten van de geannuleerde vlucht terug.”