Transavia heeft er weer een nieuwe zonbestemming bij. Vanaf 23 februari vliegt de luchtvaartmaatschappij vanaf Rotterdam The Hague Airport twee keer per week naar Brindisi. Een stad die voor veel Nederlanders nog een onbekend bestemming is in de hak van Italië, gelegen aan de Adriatische Zee. De stad in Puglia staat bekend om z’n boulevard met palmbomen, prachtige haven en historische gebouwen. Door het helderblauwe water en de witte zandstranden wordt deze streek ook wel ‘De Malediven van het zuiden’ genoemd.

Brindisi is vooral bekend om z’n haven. Langs de kustlijn liggen peperdure jachten, zeilboten, kleine vissersschepen, catamarans en imposante cruiseschepen rij aan rij in het water. De belangrijke veerverbinding naar Griekenland vertrekt vanaf deze locatie. De stad heeft hiermee ook een plekje in het Guiness Book of Records in handen, als grootste natuurlijke haven ter wereld.

De rechtstreekse verbinding naar Brindisi is voor Transavia de tweede in deze regio. De luchtvaartmaatschappij vliegt namelijk al dagelijks tussen Amsterdam en Bari, dat zo’n 100 kilometer verderop ligt. De eerste vlucht naar Brindisi is op zaterdag 23 februari. Vanaf dan vliegt Transavia tot en met eind oktober twee keer per week vanaf Rotterdam The Hague Airport naar deze Italiaanse kustplaats. De vanafprijs is € 35 voor de wintermaanden, vanaf april is dat €49 voor een enkele reis.