Sinds de oprichting halverwege dit jaar heeft het Travel Impact Lab al meer dan 22 reis-startups gesproken. Deze startups geven de gevestigde reisorganisaties een eventuele buitenboordmotor om succesvol te innoveren met een positieve impact op de wereld.

Een belangrijke drive om impactvol te willen innoveren is de behoefte van klanten en de wereld om ons heen dat verandert. “Dat goed voelen, snappen, duiden en vertalen naar concrete behoefte/probleem is volgens mij wat veel organisaties nu nog onvoldoende doen”, vertelt Michel Groenenstijn, mede-oprichter van Travel Impact Lab.

Dat innoveren lastig is binnen de reisbranche is de partners niet onbekend. Toch is innoveren heel belangrijk, ziet ook Gert Nieuwboer, eigenaar van SNP Natuurreizen. Voor Gert een belangrijke reden om partner te worden van Travel Impact Lab. “Innovatie is nodig in onze branche, maar niet altijd makkelijk te organiseren binnen een bestaande cultuur. Travel Impact Lab kan de omgeving creëren met de juiste partners om nieuwe concepten uit te proberen of inspiratie te leveren die niet uit de bestaande organisatie naar boven komt. Super essentieel en reuze interessant dus.”

Transavia richt zich bij innovaties voornamelijk op de bestaande customer journey. De focus hierin is altijd een positieve impact. Dat deze focus ook een van de redenen is geweest om aan te sluiten bij het Travel Impact Lab, is geen toeval. “Ook het samenwerken met branchegenoten, de inspiratie en nieuwe concepten van startups en het vergroten van executiekracht op vernieuwende concepten zijn beweegredenen om een partnership aan te gaan met het Lab”, aldus Brit Haarmans, Innovation Lead van Transavia.

Lees hier meer.