TravelBird stopt met het aanbieden van cruises. “De reden daarachter is dat we vinden dat het niet groen/duurzaam genoeg is en het voldoet niet aan de kwaliteitseisen van TravelBird”, aldus Steven Klooster (CEO) tegenover TravelPro.

Op de vraag waarom er nog wel vliegvakanties worden aangeboden, laat Klooster weten. “We kunnen niet in een keer zo duurzaam worden als ik zou willen. Wat wij aan cruises doen is niet zo groot, dus daarom kunnen we de keuze wat makkelijker maken. Natuurlijk is vliegen niet duurzaam, maar ook daar zijn we mee bezig. Uiteindelijk willen we gewoon een gaaf product aanbieden en daar hoort duurzaamheid ook bij.”

“Als TravelBird doen we mee aan duurzaamheidsprojecten van het ANVR”, aldus Klooster. “Er zijn bij ons zo’n twaalf mensen vrijwillig bezig met sustainibility. Dat doen ze naast de normale werktijden. Er wordt gekeken naar het duurzaam maken van onze reizen in de toekomst en om ons kantoor duurzaam te maken.”

Over de kwaliteitseisen laat Klooster weten dat TravelBird een gemiddelde net promoter score (NPS) heeft van 49. “Op cruises krijgen we een score van 15. Dat is niet goed genoeg en dat willen we niet. Daarnaast is het ook niet heel veel van onze omzet, dus we laten het vallen.”

Het cruise-aanbod zal langzaam maar zeker van de website van TravelBird verdwijnen. Bekijk hieronder het interview dat TravelPro had met Klooster.