Nieuws

Travelife Partner Award voor Nordic Nederland en Nordic Info (België)

Nordic Nederland en Nordic Info (België) hebben vandaag de Travelife Partner Award in ontvangst mogen nemen. Deze prijs is een erkenning voor de lange termijn inspanningen van Nordic B.V. op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Nordic B.V. voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

Hugo van Drie (Directeur Nordic Nederland): “Het certificaat is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn en is een enorme motivatie om onze interne organisatie en onze reizen verder te verduurzamen. Iets waar we ons personeel, partners en onze klanten op een ongedwongen manier bij betrekken, inspireren en belonen. Onze interne projectgroep heeft de eerste stappen gezet en nu zie je dat in rap tempo de rest van de organisatie volgt. De hele organisatie is enthousiast en er volgen binnenkort nog hele mooie alternatieven. Van een run voor Stichting ALS, een ECOFEST voor het personeel tot de complete CO2-uitstoot compenseren van alle reizen.”

Naut Kusters (Manager van Travelife voor Touroperators): “Ik ben verheugd te zien dat duurzaamheid in de reisbranche aan kracht wint. De toekenning van Nordic B.V. zal andere bedrijven in Nederland en België inspireren om dezelfde weg te volgen.” Travelife, opgericht met steun van de Europese Commissie, is de toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering voor de reissector. Meer dan 35 nationale reisorganisaties promoten het programma onder hun leden, waaronder ABTA, FTT, KATO en de ANVR.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Camiel Eurlings benoemd als lid Raad van Commissarissen van BIA

Volgende bericht

Pensioengedupeerden stappen naar de rechter

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."