Travelport heeft een definitieve overeenkomst gesloten waarbij het wordt overgenomen door Siris Capital Group en Evergreen Coast Capital Corp. Met de deal is een transactie ter waarde van € 3,8 miljard gemoeid. Het hoofdkantoor van Travelport blijft in Langley (Verenigd Koninkrijk).

De voorgenomen transactie zal momenteel naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond en is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de goedkeuring door aandeelhouders van Travelport en de ontvangst van vereiste wettelijke goedkeuringen. De transactie is niet onderworpen aan enige financieringsvoorwaarde.

Gordon Wilson (President en CEO van Travelport) laat weten blij te zijn met de transactie. “Gedurende het proces hebben Siris en Evergreen hun technologische expertise getoond. We zullen ons platform blijven ontwikkelen en investeren om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van onze klanten in de reisindustrie. Als Travelport kijken we uit naar dit nieuwe tijdperk in de ontwikkeling van het bedrijf.”

“Onder leiding van Gordon heeft Travelport een toonaangevend reistechnologieplatform en een toonaangevend B2B-betalingsaanbod in eNett ontwikkeld. We kijken ernaar uit om te investeren in het Travelport-team en samen met hen en Siris voort te bouwen op het sterke trackrecord van Travelport van technologische innovatie in het bedienen van wereldwijde reisaanbieders en agentschappen”, zo laat Jesse Cohn (Elliott) weten.

Frank Baker, mede-oprichter van Siris Capital, voegde hieraan toe: “Travelport heeft een indrukwekkende staat van dienst in het ontwikkelen en op de markt brengen van de beste distributiekanalen, technologiediensten, innovatieve betaaloplossingen en andere waardetoevoegende digitale hulpmiddelen voor wereldwijde reizen. We zijn onder de indruk van het toonaangevende GDS-technologieplatform van het bedrijf. Tegelijkertijd herdefinieert Travelport de reisbetalingssector via eNett, een disruptieve en snelgroeiende leider in veilige, virtuele reisbetalingen. Siris kijkt uit naar de samenwerking met het managementteam van het bedrijf en Evergreen in deze volgende fase van Travelport als een privébedrijf.”