Nieuws

Trump kondigt aanval aan op Syrië, airlines gewaarschuwd

Deel dit artikel

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een Amerikaanse aanval op Syrië aangekondigd, waarmee hij heeft gereageerd op Rusland dat liet weten Amerikaanse raketten uit de lucht te schieten. De Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol waarschuwde luchtvaartmaatschappijen gisteren al om de komende 72 uur waakzaam te zijn.

De aanval van Amerika op Syrië zou een vergeldingsactie zijn op dodelijke gifgasaanval in de Syrische stad Douma. De Amerikanen veronderstellen dat de gifgasaanval is uitgevoerd in opdracht van Bashar Hafiz al-Assad, sinds 2000 de president van Syrië.  Trump liet zich al eerder uit over een vergeldingsactie en reageerde via Twitter op Rusland dat liet weten de Amerikaanse raketten uit de lucht te zullen schieten.

Syrië grenst in het westen aan de Middellandse Zee, in het noorden aan Turkije, in het oosten en zuidoosten aan Irak, in het zuiden aan Jordanië en in het zuidwesten aan Libanon en Israël. Het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al jarenlang een negatief reisadvies toegekend aan Syrië waar een burgeroorlog gaande is, gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Ankara (Turkije), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Seabourn: vanaf mei dineren in open lucht mogelijk

Volgende bericht

Moordenaar reisagent krijgt levenslang

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.