TUI verwacht dat Canada booming wordt in 2016, dat heeft de touroperator laten weten tegenover TravelPro. Ook in 2016 vliegt TUIfly in juli en augustus weer rechtstreeks naar Toronto en de Holland International Canada brochure voor 2016 is dikker dan vorig jaar.

Ook vanuit Air Canada, dat onlangs met 102 Nederlandse reisagenten Canada bezocht met de ‘Star Alliance Canada Adventure‘, zijn de geluiden positief. De luchtvaartmaatschappij laat weten aan TravelPro dat afgelopen zomer enorm succesvol is geweest voor Canada. Het aantal toeristenaankomsten is gestegen en de verwachting is dat deze stijging er ook in zal blijven. De gunstige koers van de Canadese Dollar zou hier ook een steentje aan bijdragen, aangezien deze 5% lager is dan normaal.

Roderick Aalbers (eigenaar GoCanada) laat weten dat de populariteit van het winterseizoen minder hard groeit dan het zomerseizoen. “Dit winterseizoen zijn er non-stopvluchten tussen Calgary en Edmonton, uitgevoerd door KLM. Dit zorgt ervoor dat Canada makkelijk te bereiken is”.

Air Canada meldt dat tijdens het afgelopen kwartaal het beste derde kwartaal ooit is gedraaid. Dit succes vertaalt zich in het openen van nieuwe routes vanuit Toronto naar onder andere Delhi en Dubai. De route vanaf Amsterdam naar Toronto heeft bijzonder goed gepresteerd en daarom zal vanaf 2 mei 2016 de Boeing 767-300 worden vervangen door een Airbus 330-300. Met 37 stoelen in de International Business Class en 228 stoelen in de Economy Class betekent dit een capaciteitsuitbreiding van 25%.

Air Transat, dat al 25 seizoenen non-stop vliegt tussen Canada en Amsterdam, staat al in de startblokken voor 2016. Van april tot en met oktober 2016 zal de luchtvaartmaatschappij wederom vanaf Schiphol naar Toronto, Vancouver en Calgary vliegen en vanaf Brussel naar Montreal. “Het schema voor aansluitende vluchten binnen Canada is ook verder uitgebreid. Deze ontwikkeling brengt de trans-Atlantische markt naar een geheel nieuw niveau. Met dit nieuwe vluchtschema willen we onze Europese reizigers de grootst mogelijke keuze en flexibiliteit bieden om Canada te verkennen”, aldus Nicole Conrad (Commercial Director Central Europe).

Deze winter vliegt Air Canada vier keer per week vanaf Amsterdam. Daarnaast breidt Air Canada het internationale aanbod verder uit en wordt er in het komende zomerseizoen vanaf Londen twee keer per dag gevlogen naar Vancouver, in plaats van één keer per dag. In de toekomst wordt er door Air Canada in Nederland gerekend op de komst van de B787 Dreamliner, zodat ook vanaf Amsterdam Premium Economy kan worden aangeboden. Wanneer dit gaat gebeuren is nog onbekend.

Lees meer over Canada in TravelPro 47.