Nieuws

TUI fly: 15-inch MacBook Pro niet toegestaan aan boord

Als gevolg van een terugroepactie van Apple van de 15-inch MacBook Pro Mid, uitgebracht tussen 2015 en 2017, heeft de Europese luchtvaartautoriteit EASA restricties opgesteld voor het vervoer van dit type apparaat. Op basis van de richtlijnen van EASA heeft TUI fly uit veiligheidsoverwegingen besloten dit type laptop voorlopig niet toe te staan in de handbagage of ruimbagage, dat laat TUI weten op de website.

Bij passagiers die toch een laptop van dit type bij zich hebben is TUI genoodzaakt het apparaat te weigeren aan boord. Op de website van Apple kunnen passagiers controleren of de laptop binnen de restricties valt. Verder meldt TUI: “Valt uw laptop binnen de restricties en bent u niet in de gelegenheid de batterij te laten vervangen, meldt dit dan bij de TUI reisleiding op uw vakantiebestemming. Heeft u de batterij laten vervangen, zorg dan dat u hiervan een bewijs bij u hebt tijdens uw terugvlucht.”

Andere luchtvaartmaatschappijen
De restricties van EASA zijn Europese richtlijnen en gelden dus ook voor andere luchtvaartmaatschappijen. Voor de specifieke richtlijnen die de andere maatschappijen adviseert TUI contact op te nemen met de maatschappij waarmee wordt gevlogen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

RIU opent stadshotel Plaza España in Madrid

Volgende bericht

American Express Global Business Travel vormt joint venture met Kanoo Travel

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.