Touroperator TUI bevestigt dat het H10 Costa Adeje Palace hotel in quarantaine is geplaatst doordat een Italiaanse reiziger die er verbleef, het coronavirus zou hebben opgelopen. Zo’n 1.000 vakantiegangers mogen het hotel, dat door agenten wordt bewaakt, niet verlaten.

In het hotel, dat door meerdere partijen dan alleen TUI wordt aangeboden, verblijven in ieder geval twaalf Nederlandse reizigers en 110 Belgische reizigers van TUI. Momenteel heeft TUI contact met de lokale autoriteiten en het management van de H10-hotelketen om meer informatie te verkrijgen.

Op social media vragen mensen zich af of er ook wordt uitgezocht hoeveel Nederlanders er alweer in Nederland zijn die in dat hotel hebben gezeten. “Die mensen zijn nu waarschijnlijk gewoon aan het werk en hebben de kinderen op school zitten.”

“Voor vakantiegangers die de komende dagen in dit hotel moeten verblijven, zal TUI al het mogelijke doen om hen zo snel mogelijk van de situatie op de hoogte te stellen en hen een alternatieve oplossing te bieden”, zo laat de touroperator weten.

H10 Hotels heeft meer dan 55 hotels met in totaal meer dan 11.900 kamers op achttien bestemmingen, waarvan de meeste hotels eigendom zijn van het bedrijf. Het hoofdkantoor van de keten bevindt zich in Barcelona.