TUI speelt in op de toenemende belangstelling voor Senegal met twee vluchten per week tot half april. De airline vliegt elke dinsdag vanaf 1 oktober en op zaterdagen vanaf 2 november en combineert de terugvlucht met Gambia.

Senegal wordt al enige jaren aangeboden in het winterseizoen en de laatste tijd vinden er tal van vernieuwingen plaats. De hotelketen RIU gaat er fors investeren, hotels en stranden in Saly krijgen een upgrade. TUI laat weten dat Hotel Royal Horizon Baobab dé grote hit is bij de Nederlandse vakantieganger en dat het dit hotel exclusief aanbiedt in Nederland.

Senegal is ruim vertegenwoordigd in de Afrika brochure van TUI, die zojuist onder de reisbureaus verspreid is. Een divers aanbod van hotels en ook een mooie keuze aan dagexcursies waarmee je een verblijf in Senegal zo interessant maakt. De absolute topper is het vier sterren all inclusive hotel Royal Horizon Baobab, gelegen op het brede zandstrand van Somone. Er zijn diverse kamertypes beschikbaar, waaronder ook de charmante bungalowkamers pal op het strand.

Senegal verbouwt, vernieuwt en ontwikkelt zelfs nieuwe toeristische gebieden. Ruim een jaar geleden is de nieuwe luchthaven Blaise-Diagne geopend, de hotelgebieden in Saly en Somone liggen nu op nog geen 30 kilometer afstand van de moderne luchthaven. Het toerisme krijgt hiermee nieuw elan; het tegengaan van de erosie van het strand in Saly wordt nu structureel opgepakt door de overheid, veel hotels geven de kamers een opfrisbeurt deze zomer. Het gebied rond Pointe Sarène gaat nieuw ontwikkeld worden en onder andere RIU heeft hier bouwplannen. Het project bevindt zich nog in de ontwerpfase maar de werkzaamheden moeten in november al van start gaan, RIU zal 150 miljoen euro investeren.