CoronavirusNieuws

‘U kunt reizen naar Zuid-Afrika’

Deel dit artikel

‘U kunt reizen naar Zuid-Afrika’, zo stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), dat het reisadvies voor het land vanochtend heeft gewijzigd in geel. 

Gisteren werd tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat de coronasituatie in een land niet langer doorslaggevend meer is voor de kleur van het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s wegen weer mee.

In Zuid-Afrika is sprake van een landelijk systeem van 5 niveaus, oplopend van 1 t/m 5 dat de ernst van de maatregelen aangeeft. Op dit moment heeft Zuid-Afrika level 1 (het laagste niveau met de minste maatregelen). ‘Houd er rekening mee dat lokale (provinciale) autoriteiten specifieke maatregelen kunnen afkondigen. Dat betekent dat ook het niveau plotseling kan worden verhoogd’, aldus BuZa. Lees het volledige reisadvies voor Zuid-Afrika op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reisadvies Canada volledig groen: volledige vaccinatie nodig vanaf twaalf jaar en ouder

Volgende bericht

Na maanden van wachten en hopen ook reisadvies Kaapverdië geel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.