CoronavirusNieuws

Update – EURAM annuleert reizen tot en met 31 mei 2020

Deel dit artikel

EURAM annuleert alle reizen met bestemming USA, Canada, Mexico, Costa Rica, Cuba, Jamaica, Bahama’s, Spanje, Portugal en Italië met vertrekdatum tot en met 31 mei 2020.

EURAM verstrekt voor deze geannuleerde reizen een tegoedbon met het bedrag dat EURAM heeft ontvangen. Deze bon is geldig tot en met 12 maanden na afgiftedatum van de tegoedbon en voor elke bestemming en elk product beschikbaar op EURAM’s website Creative Packaging. Vertrekdata van reizen mogen plaatsvinden tot en met 31 december 2021. Reisprofessionals die recht hebben op een tegoedbon worden door EURAM geïnformeerd over de kenmerken van de bon via de tab Communicatie van het betreffende dossier. Bij omboeken geldt dat een eventuele meerprijs van toepassing kan zijn. Binnen 12 maanden kan terugbetaling gevraagd worden van de waarde van de tegoedbon. De betaling zal in de praktijk liggen op 12 maanden – 1 dag.

Belangrijk: de Belgische regering heeft bij ministerieel besluit deze maatregel goedgekeurd en wordt derhalve gedekt door het Belgische Garantiefonds Reizen GFG. EURAM is lid van het Belgische Garantiefonds GFG en is daarmee verzekerd tegen financieel onvermogen (inclusief de Nederlandse consument).

Vóór 20 mei zal EURAM een update geven van zijn beleid in functie van de ontwikkelingen. Voor vertrekken na 31 mei en t/m 31 augustus 2020, geldt de volgende omboekregeling: EURAM berekent geen annuleringskosten die normaal van toepassing zijn met uitzondering van de niet restitueerbare producten. Bij omboeken geldt dat een min- of meerprijs van toepassing kan zijn.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Update – EURAM annuleert reizen tot en met 15 mei 2020 […]

Vorige bericht

Wereldwijde oproep aan overheden om reissector te ondersteunen

Volgende bericht

Curaçao verlengt maatregelen met twee weken

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."