CoronavirusNieuws

Update Griekenland: wachten op testresultaat mag in vakantieverblijf

Deel dit artikel

Waar gisteren nog door Griekenland werd gecommuniceerd dat Nederlanders 24 uur moeten wachten op de uitslag van een Covid-19 test in een hotel in Athene dat door de overheid is geregeld, is de actualiteit alweer veranderd. Nederlanders mogen vanuit Athene toch doorreizen naar het (vakantie)adres dat zij opgeven waar zij zichzelf 24 uur moeten isoleren en wachten op het resultaat van de test. Dat heeft het Grieks Verkeersbureau laten weten aan TravelPro.

“We hebben een update van het ministerie ontvangen over de tests op de luchthaven. Vanaf vandaag tot 30 juni worden alle passagiers die uit Nederland komen bij aankomst getest, maar ze hoeven niet te overnachten in een hotel. Geteste passagiers moeten zichzelf 24 uur lang verplicht isoleren op het adres dat ze aangeven, totdat het testresultaat beschikbaar is”, aldus Eleni Skarveli (directeur Grieks Verkeersbureau BeNeLux).

Een negatieve uitslag van de test betekent dat je je reis kunt voortzetten. Een positief resultaat betekent dat je veertien dagen in quarantaine moet in een door de Griekse overheid betaald hotel.

Vanaf 1 juli zijn alle regionale luchthavens in Griekenland weer open en worden alle directe vluchten, zonder restricties, toegestaan. Op de luchthaven vinden er steekproefsgewijs testen plaats. Veerboten die vanaf Italië naar Griekenland gaan mogen ook vanaf 1 juli weer varen. Reizigers kunnen Griekenland ook weer zelf per boot bereiken en de grenzen met Bulgarije zijn weer open.

 


Deel dit artikel
Vorige bericht

Ryanair gaat meer dan 30 routes van/naar Nederland herstellen

Volgende bericht

Minister en Buitenlandse Zaken informeren onvolledig met "de overheid gaat niet repatriëren..."

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.