TUI annuleert alle TUI fly vluchten naar Sint Maarten tot eind oktober en raadt reizen naar Cuba en Florida af. Over de Dominicaanse Republiek wordt vanavond meer duidelijk, wanneer de storm grotendeels voorbij is getrokken.

Arjan Kers (General Manager van TUI Nederland) zegt: “Wij leven mee met de bevolking van Sint Maarten die zo zwaar getroffen is door deze orkaan. We hopen dat iedereen inmiddels in veiligheid is en onze gedachten zijn bij hen, vooral bij de familie van de slachtoffers. Onze zorg gaat ook uit naar onze reizigers in de regio.”

Een update van de situatie:
Dominicaanse Republiek: het internationale reisleidingteam van TUI staat de reizigers bij die in hun eigen hotel of elders in veiligheid zijn gebracht. De eerste berichten die TUI ontvangt geven vooralsnog de indruk dat de regio Punta Cana redelijk ongeschonden is gebleven. Meer wordt duidelijk vanavond wanneer de storm grotendeels voorbij zal zijn.

Cuba: de Cubaanse overheid leidt de evacuatie en brengt iedereen op veilige locaties onder, zij hebben de volledige regie in handen. De TUI fly vlucht van vanmorgen is wel naar Cuba vertrokken om reizigers op te halen, maar nieuwe werden niet gebracht. TUI ontraadt mensen naar Cuba te reizen.

Florida: TUI raadt mensen af nu naar Florida te reizen, ook gezien de hectische situatie die daar ontstaan is. De TUI fly vlucht naar Florida morgen 8 september zal geen nieuwe passagiers meenemen, maar er wel heen gaan om de geplande terugvluchten uit te voeren. De lokale autoriteiten geven diverse signalen af en dit draagt niet bij aan een rustige situatie ter plaatse. Florida-vakantiegangers reizen veelal op eigen gelegenheid en met een huurauto, TUI stuurt sms-berichten met informatie en een noodnummer van lokale agenten.

Nog steeds geldt dat kosteloos omgeboekt kan worden voor deze bestemmingen tot en met 10 september. Over verder gelegen vertrekdata wordt pas een beslissing genomen wanneer er meer zicht is op de situatie ter plaatse.

Voor reisagenten staat meer informatie op TUI Online, zie ook de FAQ.