CoronavirusNieuws

Vakantiegangers uit ‘corona-hotel’ terug in Nederland

Deel dit artikel

Een groep van vijftien Nederlanders die op Tenerife in afzondering zat vanwege het coronavirus, is gisteravond terug naar Nederland gereisd. In totaal 27 Nederlanders zaten in afzondering in het hotel in Tenerife.

De Nederlandse ambassade laat weten dat het sinds het begin nauw contact heeft gehouden met de Nederlanders en de Spaanse autoriteiten. Die toonden zich dinsdag bereid om de Nederlanders onder bepaalde voorwaarden vervroegd uit het hotel te laten vertrekken. Donderdagavond konden zij vertrekken met een door TUI georganiseerde vlucht. Aan boord bevinden zich verder nog 132 Belgen.

De Nederlanders hebben een gezondheidscheck gehad en vertonen geen ziekteverschijnselen. Bij aankomst in Nederland neemt de GGD contact op met de passagiers. Daarnaast worden zij verzocht tot twee weken na terugkeer hun gezondheid te monitoren. Van de Nederlanders die in het hotel verbleven hebben 12 personen afgezien van de door de reisorganisatie georganiseerde terugvlucht. Zij vliegen op een later moment terug.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Video - Qantas viert eeuwfeest ook met prachtige veiligheidsvideo

Volgende bericht

Mannenvertroetelpilletjes

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.