Valencia is uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa en wint een Zoover Award. Met een gemiddeld waarderingscijfer van een 8,62 behaalt de Spaanse stad de hoogste score van alle Europese steden. Praag en Berlijn eindigen respectievelijk op de tweede en derde plaats en grijpen daarmee net naast de felbegeerde consumentenprijs.

De Zoover Award is toegekend op basis van stedentripbeoordelingen van reizigers. In de berekening zijn duizenden reviews van de afgelopen twaalf maanden op zoover.nl meegenomen. De berekening van de waarderingsscore is dit jaar aangescherpt. Niet alleen reviews over de stad, maar ook reviews over accommodaties in de stad telden mee.

De directeur van het verkeersbureau van Spanje, Ana Román, heeft de Zoover Award vandaag feestelijk in ontvangst genomen en reageert opgetogen: “We zijn ontzettend trots dat bezoekers de stad zo’n mooi waarderingscijfer geven. Valencia heeft erg veel te bieden en wij investeren continu in culturele activiteiten om de stad onder bewoners en bezoekers aantrekkelijk te houden.”

Naast Valencia zijn Praag, Berlijn, Rome en Parijs de leukste stedentripbestemmingen in Europa volgens de Nederlandse vakantieganger. Opvallend is dat Krakau, die de afgelopen jaren de consumentenprijs won, dit jaar niet meer in de top vijf terug te vinden is. Daarentegen is Parijs, eerder nog op de tiende plaats, in populariteit gestegen en heeft dit jaar een plekje in de top vijf veroverd.