De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden – in samenwerking met Eneco – 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Passagiersbeleving op Schiphol staat centraal. Door de groei in aantal passagiers, stijgt de vraag naar parkeerruimte op de luchthaven ook. Met het beschikbaar stellen van meer overdekte parkeerplekken vergroot Schiphol het parkeergemak & -comfort op P3 Lang Parkeren voor zowel particuliere als zakelijke reizigers.

Vanaf P3 Lang Parkeren is de vertrekhal goed bereikbaar: iedere tien minuten vertrekt er een gratis snelbus die reizigers binnen vijf minuten naar de terminal brengt. Vanaf vandaag,dinsdag 19 maart, kunnen reizigers hun auto parkeren in het nieuwe gedeelte van de parkeergarage. In totaal biedt de P3 Lang Parkeren meer dan 15.000 parkeerplekken.

De zonnestroom wordt deels gebruikt voor de energie die de parkeergarage verbruikt, onder andere voor de elektrische laadpalen en de LED-verlichting in de garage. De opgewekte energie wordt ook gebruikt voor andere parkeerfaciliteiten op Schiphol.

“In totaal is het vermogen dat de zonnepanelen gaan opwekken meer dan 20% van het totale energiegebruik van de parkeervoorzieningen op Schiphol. Dat staat gelijk aan het verbruik van ongeveer 600 huishoudens. Daar zijn we erg trots op en dit is een mooie stap in de verduurzaming van ons product”, aldus Dieme Ketel (Sr. manager Parking & Mobility Services Amsterdam Airport Schiphol).