Vanaf vandaag tot en met 29 april 2019 kunnen consumenten hun stem uitbrengen op hun favoriete reisorganisatie via zooverawards.nl. In totaal maken 195 reisorganisaties in 9 verschillende categorieën kans op een felbegeerde Zoover Award.

Reisorganisaties van alle grootten maken kans op een Zoover Award, omdat zowel het aantal stemmen (populairste reisorganisatie) als de waarderingscijfers (beste reisorganisatie) ertoe doen. Het waarderingscijfer is gebaseerd op cijfers voor de prijs/kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en aanbevelingsscore. Tijdens de feestelijke uitreiking in mei worden de winnaars bekendgemaakt.

Negen categorieën
De genomineerde reisorganisaties zijn in negen verschillende categorieën onderverdeeld. Dit zijn de categorieën aangepaste vakantie, camping, cruise, hotel, vakantiehuis, vakantiepark, wintersport, zonvakantie Online Travel Agency en zonvakantie Tour Operator. Een reisorganisatie heeft minimaal 250 stemmen nodig om een Zoover Award te kunnen winnen. Stemmers maken kans op €2.000 aan vakantieboodschappen van PLUS. Zoover werkt samen met Vote Company die de onafhankelijkheid van de verkiezing waarborgt.