Nieuws

Verloren groenten krijgen tweede leven op Schiphol

De soepen van De Verspillingsfabriek zijn vanaf vandaag ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek.

Volgens de Verspillingsfabriek gooien we jaarlijks in Nederland voor minstens € 5 miljard weg aan voedsel en vaak mankeert er niks aan. De Verspillingsfabriek ging op zoek naar een oplossing om ‘verloren groenten’ vanuit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming te geven.

In De Verspillingsfabriek worden van groenten die te klein, misvormd of te bont zijn smaakvolle soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt. Op Schiphol kunnen gasten genieten van diverse soepen als tomatensoep en erwtensoep. De soepen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want De Verspillingsfabriek vindt talent verspillen ook zonde.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Sunair verrast reisprofessionals met citytrip New York

Volgende bericht

"Een vakantie verlaagt de kans op ziek worden"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.