Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) heeft de vaccinatie- en testprotocollen voor haar drie merken (Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises) versoepeld.

Volledig gevaccineerde passagiers van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises-gasten van 12 jaar en ouder hebben geen precruise Covid-19-gerelateerde protocollen meer, zo schrijft NCLH in een verklaring.

Niet-gevaccineerde reizigers kunnen aan boord wanneer zij binnen 72 uur voor vertrek een negatieve COVID-19-test ondergaan, afhankelijk van de lokale regelgeving.

Het nieuwe beleid wordt van kracht voor Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises voor alle afvaarten die beginnen op of na 3 september 2022.

“De langverwachte herzieningen van onze test- en vaccinatievereisten brengt ons dichter bij de rest van de samenleving, die heeft geleerd zich aan te passen en te leven met Covid-19 en maakt het eenvoudiger en gemakkelijker voor gasten”, aldus Frank Del Rio (CEO NCLH).