Baltus Communications organiseerde gisteren de achtste Wintersport Persdag in SnowWorld (Zoetermeer). Er waren zeventien participanten aanwezig en ongeveer 100 deelnemers. Voor TUI was het de eerste keer dat ze deelnamen aan de Wintersport Persdag, maar vanuit andere touroperators was er weinig belangstelling.

Marcel Baltus (eigenaar/oprichter Baltus Communications) liet aan TravelPro weten maar al te graag één groot event te willen organiseren om het wintersportseizoen af te trappen. “Nu is Oostenrijk bijvoorbeeld bij lange na niet voldoende aanwezig, evenals Frankrijk. Finland is helemaal niet aanwezig.”

Volgens Baltus geldt tot op zekere hoogte voor veel van deze partijen een ‘ieder voor zich aanpak’. “Ik ben grote voorstander om het dogmatische denken te doorbreken en met z’n allen een grote promotie-aftrap van het wintersportseizoen te organiseren voor pers, reisagent en consument.” Volgend jaar hoopt Baltus ook een of twee consumentendagen toe te willen voegen aan het event.

Tijdens de Wintersport Persdag, waarop Baltus met een goed gevoel terugkijkt, werd er aan de aanwezige media en bloggers een breed scala aan wintersportgebieden gepresenteerd voor het aankomende winterseizoen 2018/2019. Naast TUI waren ook Zuid-Tirol, Norway Home of Skiing, Saalbach Hinterglemm, SalzburgerLand Tourismus, TVB Obertauern, het Duits verkeersbureau, Zwitserland Toerisme, de Italiaanse skiregio Adamello Ski, de Catalaanse Pyreneeën, Edmonton & Jasper, het Tsjechisch verkeersbureau, Landal Ski Life, TVB Pitzal, het verkeersbureau van Harz en Club Med aanwezig.