NieuwsVideo

Video – Cruiseschip veilig: spectaculaire beelden reddingsoperatie

Deel dit artikel

Het cruiseschip Sky dat zaterdag in de problemen kwam voor de Noorse kust, is gisteren veilig aangekomen in de havenstad Molde. Op dat moment waren er nog ruim 900 mensen aan boord, ongeveer 500 passagiers waren met helicopters van het schip geëvacueerd.

Meerdere passagiers raakten gewond doordat het schip in slecht weer behoorlijk heen en weer ging. Het schip raakte in de problemen doordat tijdens een zware storm drie motoren uitvielen waardoor het schip ook langzaam richting de kust dreef. Gelukkig kon het schip op tijd voor anker gaan. Passagiers die na afloop vertellen over de heftige ervaring, laten onder andere weten dat het voor hen aanvoelde als “een heftige tornado” en “de Titanic”.

De Noorse premier Erna Solberg bedankte de reddingswerkers en vrijwilligers die hadden geholpen op wat zij een ‘dramatische dag’ noemde voor passagiers aan boord van het cruiseschip Viking Sky. “Het was een dramatische dag voor de passagiers en het reddingspersoneel. Bedankt aan de getalenteerde reddingswerkers, vrijwilligers en anderen die een onschatbare inspanning hebben geleverd in veeleisende omstandigheden”, aldus Soldberg op Twitter.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Vluchten Schiphol geschrapt door slechte weer

Volgende bericht

Jet Airways blijft vliegen op en vanaf Schiphol: resolutieplan goedgekeurd

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.