Nieuws

Video – Dreigende reacties aan adres Travel Store: poll over kauwgommuur

Deel dit artikel

De discussie rondom de Dordtse kauwgommuur begint vervelende wending te krijgen met reacties die op het dreigende af zijn, zo laat Frank Visch (directeur/eigenaar van Gorcums Reisburo Groep) weten. Visch heeft besloten een poll te plaatsen op de Facebook-pagina van de Travel Store, zodat voor- en tegenstanders kunnen stemmen of de wereldkaart die sinds kort op de welbekende kauwgommuur hangt moet blijven of verdwijnen? De poll eindigt woensdag 12 december om 12.00 uur en de meerderheid wint.

Volgens Visch, die eind juni van dit jaar de Travel Store in Dordrecht opende, zijn er een aantal individuen die de discussie verpesten door negatieve reacties en recensies te plaatsen over Travel Store de Waalse Kerk. “Sommige zijn op het dreigende af en hebben niets meer met de kauwgomwand te maken, wat natuurlijk erg triest is.”

“Nog voor de opening van onze Travel Store ben ik benaderd door Minouche de Jong, die ingehuurd is door de gemeente om het stukje midden-Voorstraat wat meer allure te geven. Zij kwam met het idee van de wereldkaart en vervolgens hebben we de tekst ‘Waar blijf jij plakken’ eraan toegevoegd”, aldus Visch. “Dit sluit namelijk perfect aan bij wat wij doen bij Travel Store de Waalse Kerk: Mensen hebben een idee, een droom, een bucketlist en wij kunnen ze hierbij adviseren en het waarmaken.”

Visch laat weten dat hij de kauwgommuur kende en dat hij ervan op de hoogte was dat de gemeente en de eigenaar van het pand het plakken van kauwgom op de muur al jaren oogluikend toestaan. “Daarom hebben we het via de officiële gemeentelijke route aangevraagd en het is door de welstandscommissie goedgekeurd. In een krantenartikel hebben we het kenbaar gemaakt en iedereen heeft hierop bezwaar kunnen maken. Dat is niet gebeurd, dus met de vergunning en goedkeuring op zak hebben we de wand geplaatst.”

“We hebben bewust een groot stuk niet beplakt, zodat mensen kunnen kiezen of ze kauwgom op de oude vertrouwde muur plakken, of op de nieuwe wereldkaart. Een leuke, ludieke en vooral onschuldige actie. Een grote groep Dordtenaren is dan ook erg positief over de wereldkaart en noemt dit een eigentijdse versie van een oude traditie”, aldus Visch.

“Dat mensen het er niet mee eens zijn, kan en vind ik oprecht vervelend. De groep tegenstanders, die vooral actief is op social media (Facebook), vertegenwoordigt nog geen 0,1% van het aantal inwoners van Dordrecht. En hoewel dat te verwaarlozen is, zijn we altijd bereid om daarnaar te luisteren. Mits ze met goede argumenten en haalbare alternatieven komen en vooral met respect communiceren uiteraard.”

Visch is teleurgesteld dat er mensen zijn die het recht in eigen handen hebben genomen en daarmee onnodig schade aan hebben gericht. “Diezelfde groep is waarschijnlijk wel blij dat de verwaarloosde Waalse Kerk, immers ook een icoon van de stad, door ons is opgeknapt en daarmee bijdraagt aan al het moois wat Dordrecht te bieden heeft. Leegstand en verpauperde panden vindt niemand aantrekkelijk. En dat is juist wat Minouche de Jong in samenwerking met lokale ondernemers en de gemeente probeert te bereiken: een attractieve stad voor zowel bewoners als bezoekers.”

“Om te voorkomen dat het verder uit de hand loopt, hebben we een democratisch en redelijk voorstel bedacht, zodat iedereen alsnog bezwaar kan maken, of juist kan aangeven achter de vernieuwing te staan. Op facebook.com/TravelStoreNL/ staat een poll, waar je voor of tegen de wereldkaart kunt stemmen. De poll eindigt woensdag 12 december om 12.00 uur en de meerderheid wint. Als blijkt dat er meer tegenstanders dan voorstanders zijn, halen we het bord op kort termijn weg. Als er meer voorstanders zijn, blijft de wereldkaart voor minimaal een jaar hangen en verwacht ik dat er met respect mee om wordt gegaan, aangezien iedereen nu de kans krijgt zijn mening te geven”, aldus Visch.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Nederlandse Vacanceselect inspireert internationale kampeergigant

Volgende bericht

Volledige restyling Flying Dutchman

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.