De CLIA Cruise Sales Masterclass die gisteravond werd georganiseerd in het NH Hotel (Utrecht) is door zo’n 80 reisagenten bezocht, waar er begin januari nog 20 reisagenten afkwamen op een vergelijkbaar event. Een droomstart voor Paul Nuyens, die onlangs aan de slag ging als Membership Manager voor CLIA Netherlands en de ambitie heeft om een gemeenschap op te bouwen van rederijen, reisagenten en executive partners.

Bekijk onderaan deze pagina het interview met Paul Nuyens.

In Utrecht waren er tijdens de workshop van CLIA (waarin Dutch Cruise Council destijds is opgegaan, red.) met Cruise Norway, Crystal Cruises, Disney Cruise Line, HolidayTaxis, Holland America Line, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises, Princess Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Seabourn, SeaDream Yacht Club en Silversea twaalf CLIA-leden aanwezig waar reisagenten in groepjes mee konden speeddaten, onderbroken voor een diner.

Voordat de speeddate-sessies begonnen zat de zaal om 17.00 uur al vol en werd er aandachtig geluisterd naar de actuele trends, handvatten en tips op het gebied van slimmer verkopen en verhogen van klanttevredenheid die werden gegeven door Evert Küpers (trainer en spreker rondom de thema’s persoonlijke effectiviteit, klantwaarde en sales).

Participerende rederijen waren zeer te spreken over de workshop, zowel door de opkomst als het aantal nieuwe gezichten die zij voorbij zagen komen. “Ik ken best veel reisagenten van gezicht en zeker de reisagenten die vaker naar cruise events komen, maar vanavond heb ik heel veel nieuwe gezichten gezien”, zo laat Christine van Leeuwen (Business Development Manager Benelux Oceania Cruises) weten aan TravelPro.

https://www.facebook.com/travelpronl/videos/408284036571413/

Nuyens hoopt dat reisagenten besluiten om zich aan te melden bij CLIA. Momenteel zijn er bijna 200 Nederlandse reisagenten die lid zijn van de wereldwijde cruise-organisatie. Op de vraag of het niet veel geld is voor een lidmaatschap laat Nuyens weten: “Veel geld is altijd relatief, je moet altijd krijgen wat je ervoor terugkrijgt. Met één of twee cruise-boekingen heb je het lidmaatschap er al uit. Een reisbureau betaalt € 200 voor een jaar en kan tien persoonlijke profielen aanmaken. ZRA’s betalen € 85 en kunnen twee accounts aanmaken. Ik wil in gesprek gaan met retail-ketens om de hele groep lid te maken, want vanavond heb ik reisagenten gehoord die zich afvragen waarom hun organisatie geen lid is van CLIA. Uiteraard moet iedereen het voor zichzelf uitmaken of het hem of haar de investering waard is.”

De eerste 40 reisagenten die zich hadden aangemeld voor het evenement, verzekerden zich van een plaats voor het exclusieve bezoek aan de Regal Princess op 26 april in Rotterdam. Op de avond zelf werden er vijf gratis lidmaatschappen van het reisagentenplatform verloot.

Op 15 en 16 april organiseert Cruise Travel in samenwerking met Holland America Line, Seabourn Cruises, AIDA Cruises en Costa Cruises een cruiseavond vol inspiratie. Opgeven voor dat event kan hier.