De MSC Grandiosa is vanochtend aangekomen bij de cruiseterminal van Rotterdam en TravelPro ontving van Erik Schuffel (Managing Director MSC Cruises Nederland) al de eerste beelden die vanaf het water van het schip zijn gemaakt.

Maar liefst 2.000 Nederlandse reisprofessionals reizen vandaag af naar de Wilhelminakade om aan boord te gaan van het nieuwste schip van de rederij dat plek biedt aan 6.334 passagiers. Ook de redactie van TravelPro is aanwezig en zal regelmatig updates plaatsen op Instagram en Facebook. Onder andere tijdens de All Stars Award Show die start om 17.00 uur.

https://www.facebook.com/travelpronl/videos/1190195111177192/

 

Het schip werd vorige week donderdag in St. Nazaire in ontvangst genomen in aanwezigheid van Gianluigi Aponte, eigenaar van de MSC Group. Eerder in de ochtend vond tevens een belangrijk mijlpaalevenement plaats met het traditioneel snijden van het eerste staal en de naamgeving van het eerste schip uit de Worldclass, MSC Europa, door Piercrancesco Vago, MSC Cruises ‘voorzitter. MSC Europa is het eerste van de vijf bestelde cruiseschepen met vloeibaar aardgas (LNG) en het eerste LNG-schip dat in Frankrijk wordt gebouwd. De evenementen vormden een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in MSC Cruises lange termijn verbintenis voor milieubeheer zowel op zee als aan wal.