Nieuws

Video – Exclusief interview met Harm Kreulen (KLM): hoe nu verder met KLM en NDC?!

Deel dit artikel

“Het is belangrijk dat de GDS-en sprongen gaan maken, dat reisagenten druk gaan zetten op de GDS-en om NDC te regelen, want anders staan ze straks buitenspel”, aldus Harm Kreulen in een exclusief video-interview met TravelPro over KLM, de trade en NDC. “Het is menens.”

Op 31 maart 2020 is het echt afgelopen volgens Kreulen. Er wordt volgens hem door KLM in 2019 al wel gestart met het differentiëren van de content. “De content (producten, prijzen, enz.) kan verschillen in de kanalen. Dat zal druk zetten en agenten aansporen zich te verbinden met NDC.”

ANVR laat weten dat KLM leisure agenten weliswaar tegemoet komt met uitstel, maar is van mening dat juist nu doorpakken van groot belang is. Niet alleen vanwege de content-differentiatie (ongeacht leisure of business) ten opzichte van de KLM-website, maar ook vanwege het feit dat meer en meer collega-bedrijven (en OTA’s) in 2019 KLM via NDC gaan benaderen en zo een concurrentieel voordeel krijgen op anderen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Cultureel Wrocław nieuwe bestemming bij KLM

Volgende bericht

Video - Nummer 1 reisbureaus ontvangen doos vol verrassingen van Disney Stars NL Team

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.