Sunair Vakanties organiseerde gisteravond een event op Groningen Airport Eelde over de Kanaaleilanden waar de touroperator vanaf de noordelijke luchthaven op gaat vliegen. Marc van Amsterdam (directeur/eigenaar Sunair) was opgetogen over de hoge opkomst: “140 reisagenten, dat geeft ons extra moed en sterkt ons in het idee dat de Kanaaleilanden het hier goed gaan doen.”

“Het idee om de Kanaaleilanden vanaf Groningen Airport Eelde met een toestel van Blue Islands aan te gaan bieden werd vorig jaar geboren. Tijdens onze salesbezoeken hebben we regelmatig gevraagd of dit haalbaar zou zijn en bijna iedereen reageerde positief”, aldus Van Amsterdam.

Lees verder onder de video.

Een van de aanwezige reisagenten liet tegenover TravelPro weten dat er wel hard gewerkt zal moeten worden om de kist wekelijks te vullen. “Er gaan hier mensen voor veel minder geld naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden.” Vanuit Sunair werd er tijdens de presentatie dan ook een oproep aan de reisagenten gedaan. Linda Andeweg (Sales Manager Sunair): “We hebben jullie en draagvlak nodig om de bestemming rendabel te maken. We gaan natuurlijk een studiereis organiseren richting de eerste vliegdatum. De studiereis zal exclusief zijn voor Noord-Nederland.” Gisteravond waren er al twee studiereisplekken naar de Kanaaleilanden te winnen, een ticket naar Londen en vanaf vandaag is er een studiereisplek te winnen naar de Kanaaleilanden door de reisagenten met de meeste boekingen naar de Kanaaleilanden.

De reisprofessionals uit de noordelijke provincies kregen ook als eerste de nieuwe Kanaaleilanden-brochure te zien. Andeweg: “Ik heb er geen twijfel over dat het goed gaat komen met deze bestemming. Hartverwarmend hoeveel mensen er op deze avond zijn afgekomen. Zelf wist ik toen ik toen ik in dienst kwam ook niet echt waar de Kanaaleilanden lagen, maar al tijdens mijn eerste bezoek was ik verkocht.”

Sunair biedt de Kanaaleilanden met vertrek vanaf Groningen Airport Eelde aan van 28 april tot en met 23 juni. In die periode wordt er wekelijks op zondag gevlogen. Groningen – Guernsey vertrekt om 14.10 uur en komt aan om 15.20 uur lokale tijd. De terugvlucht vertrekt om 10.30 uur lokale tijd en landt om 13.40 uur Nederlandse tijd. Via Sunair krijgen reizigers 15% korting op parkeren bij de luchthaven.