Gdańsk wil zichzelf meer op de kaart zetten op de Nederlandse markt als citytrip. Helemaal nu KLM sinds halverwege mei rechtstreeks naar de stad aan de Oostzee vliegt. Dat doet de luchtvaartmaatschappij in anderhalf uur met gunstige vluchttijden. De populariteit van de stad begint ook in andere landen al fors toe te nemen, maar ook van de Nederlandse markt wordt veel verwacht. Dat bleek tijdens een flitsbezoek aan de stad waarvoor het Pools verkeersbureau en het tourist board van Gdańsk enkele Nederlandse touroperators uitnodigde.

Gdańsk wordt op dit moment door zo’n acht miljoen toeristen per jaar bezocht en heeft een rijke (Nederlandse) geschiedenis. Het oude centrum heeft alles weg van de Hollandse steden. Dat heeft het onder meer te danken aan het feit dat het zich aan het eind van de middeleeuwen aansloot bij de Hanzesteden en de Nederlandse architecten. Al eeuwen komen er veel Nederlanders in de stad door de gunstige ligging wat betreft de scheepvaart. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Gdańsk zo goed als helemaal weggevaagd, maar werd na de oorlog weer in originele staat opgebouwd.

Lees verder onder de video.

Met de populaire badplaats Sopot op twintig minuutjes afstand kan de perfecte stad-strand combinatie worden gemaakt. Met een gevarieerd aanbod in hotels, goede restaurants met opvallend veel visgerechten en diverse interessante uitstapjes waaronder must do ‘The European Solidarity Centre‘ kan Gdańsk zich absoluut meten met andere populaire Europese steden.

KLM vliegt vanuit Amsterdam dagelijks naar Gdańsk. De heenvlucht vertrekt om 11.50 uur en arriveert in Gdańsk om 13.35 uur. De terugvlucht vertrekt om 14.05 uur en landt om 16.00 uur. Voor KLM is Gdańsk zowel een interessante leasure als zakelijke bestemming. Kijk voor meer foto’s van Gdańsk op de Facebook-pagina van TravelPro.