De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft een veiligheidsvideo gelanceerd waarmee het haar 100-jarig bestaan viert. De veiligheidsinstructies worden gegeven door de huidige Qantas-bemanning in zorgvuldig nagebouwde historische omgevingen.

Qantas Group chief executive, Alan Joyce, zei dat veiligheidsvideo’s een belangrijk hulpmiddel zijn om de veiligheidsinstructies te communiceren. “Deze veiligheidsvideo is een terugblik op de verschillende stijlen. Van vliegtuigen en service tot uniformen die deel uitmaken van onze lange geschiedenis.”

“Het laat de bijdrage zien die Qantas en zijn mensen hebben geleverd aan de luchtvaart. Denk aan de uitvinding van het schuifvlot en de rol van Qantas in het verbinden van Australië met de wereld”, aldus Joyce. “Het is echt een eerbetoon aan een eeuw van onze medewerk(st)ers, de veranderende stijlen en onze innovaties.” Er reizen ieder jaar 55 miljoen mensen met Qantas. De nieuwe veiligheidsvideo wordt sinds maart aan boord van alle internationale en binnenlandse vluchten getoond.